-
 KDE-Apps.org Applications for the KDE-Desktop 
 GTK-Apps.org Applications using the GTK Toolkit 
 GnomeFiles.org Applications for GNOME 
 MeeGo-Central.org Applications for MeeGo 
 CLI-Apps.org Command Line Applications 
 Qt-Apps.org Free Qt Applications 
 Qt-Prop.org Proprietary Qt Applications 
 Maemo-Apps.org Applications for the Maemo Plattform 
 Java-Apps.org Free Java Applications 
 eyeOS-Apps.org Free eyeOS Applications 
 Wine-Apps.org Wine Applications 
 Server-Apps.org Server Applications 
 apps.ownCloud.com ownCloud Applications 
--
-
 KDE-Look.org Artwork for the KDE-Desktop 
 GNOME-Look.org Artwork for the GNOME-Desktop 
 Xfce-Look.org Artwork for the Xfce-Desktop 
 Box-Look.org Artwork for your Windowmanager 
 E17-Stuff.org Artwork for Enlightenment 
 Beryl-Themes.org Artwork for the Beryl Windowmanager 
 Compiz-Themes.org Artwork for the Compiz Windowmanager 
 EDE-Look.org Themes for your EDE Desktop 
--
-
 Debian-Art.org Stuff for Debian 
 Gentoo-Art.org Artwork for Gentoo Linux 
 SUSE-Art.org Artwork for openSUSE 
 Ubuntu-Art.org Artwork for Ubuntu 
 Kubuntu-Art.org Artwork for Kubuntu 
 LinuxMint-Art.org Artwork for Linux Mint 
 Arch-Stuff.org Art And Stuff for Arch Linux 
 Frugalware-Art.org Themes for Frugalware 
 Fedora-Art.org Artwork for Fedora Linux 
 Mandriva-Art.org Artwork for Mandriva Linux 
--
-
 KDE-Files.org Files for KDE Applications 
 OpenTemplate.org Documents for OpenOffice.org
 GIMPStuff.org Files for GIMP
 InkscapeStuff.org Files for Inkscape
 ScribusStuff.org Files for Scribus
 BlenderStuff.org Textures and Objects for Blender
 VLC-Addons.org Themes and Extensions for VLC
--
-
 KDE-Help.org Support for your KDE Desktop 
 GNOME-Help.org Support for your GNOME Desktop 
 Xfce-Help.org Support for your Xfce Desktop 
--
openDesktop.orgopenDesktop.org:   Applications   Artwork   Linux Distributions   Documents    LinuxDaily.com    Linux42.org    OpenSkillz.com   
 
Apps
News
Groups
Knowledge
Events
Forum
People
Jobs
Register
Login


Sponsoring


-
- Content .- Fans (9) .- Knowledge Base  . 

SimpleStream

   0.2  

Plasmoid Script

Score 85%
SimpleStream
zoom


SimpleStream
zoom


SimpleStream
zoom


Minimum required   PyKDE/PyQt
Downloads:  663
Submitted:  Sep 28 2009
Updated:  Oct 7 2009

Description:

=== UNMAINTAINED ===

I don't use KDE or this plasmoid anymore. I have reports that it doesn't work with 4.5 anymore. I'm not going to fix these Issues. If the problems persist with the next releases I am probably going to delete this plasmoid. If you like it, feel free to adopt the package. Just contact me via the included address and we will work sth out (I'll delete it, you create a new project under the same name or something like that). It should probably be rewritten in JavaScript to avoid unnecesary dependencies.

It's not a plasmoid, but for anybody looking for an alternative i can recommend radiotray (http://radiotray.sourceforge.net/). This seems to be actively developed.

=== UNMAINTAINED ===



A Simple Plasmoid to play an audio stream from the internet. Enter the Stream Url in the configuration dialog, then click once to play, again to stop. Depends on pyKDE, pyQT and pyQT-phonon.




Changelog:

0.2
- Implemented Force Stop / Replay and stream change in context menu
- Added Information Tooltip
- Now using Phonon from pyQt. Phonon from pyKde seems to be broken regarding a feature needed for volume control

0.1.1
- Config rework: Moved the configuration backend from KConfigSkeleton to QSettings, old configuration files won't work anymore, the new file is usually located in ~/.config/simplestream/simplestream.conf
- Volume Control: The mousewheel can now control the volume of the stream

0.1
- Initial release




LicenseGPL
(Simple Stream)
Send to a friend
Subscribe
Other  Apps  from halcyon85
Report inappropriate content



goto page: prev   1  2  3 

-

 Can't install

 
 by EinfachToll on: Oct 7 2009
 
Score 50%

If I want to add this plasmoid on my Desktop, there just appeares the red cross with the error message "Script initializing failed". Can someone help me?


Reply to this

-

 Re: Can't install

 
 by halcyon85 on: Oct 7 2009
 
Score 50%

Can you run the plasmoid from a shell with "plasmoidviewer SimpleStream" and post the output? That would help a lot in finding the error. Without knowing any specifics my guess would be on a missing dependency like pykde/pyqt or a missing scriptengine.


Reply to this

-
.

 Re: Re: Can't install

 
 by EinfachToll on: Oct 7 2009
 
Score 50%

The output is

"findServiceByDesktopPath: not found
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/kde4/apps/plasma_scriptengine_python/pyappletscript.py", line 52, in init
self.module = __import__(self.plugin_name+'.main')
File "/usr/share/kde4/apps/plasma_scriptengine_python/plasma_importer.py", line 107, in load_module
exec code in mod.__dict__
File "/home/toll/.kde/share/apps/plasma/plasmoids/SimpleStream/contents/code/main.py", line 21, in <module>
from PyQt4.phonon import Phonon # Use QT Phonon, see http://www.mail-archive.com/pyqt@riverbankcomputing.com/msg15603.html
ImportError: No module named phonon"

With apt-find file phonon I found the package python-qt4-phonon, installed it an now it works! Thanks for your hint!


Reply to this

-

 Re: Can't install

 
 by YAFU on: Oct 8 2009
 
Score 50%

Same problem.
Unlike version 0.1.1, version 0.2 depends of "python-qt4-phonon" (besides the package "phonon") in Kubuntu.
Thank you very much for the improvements in the new version halcyon85!!!


Reply to this

-
.

 Problem stream!

 
 by biosftw on: Oct 15 2009
 
Score 50%

I have to add a stream after every boot, so is there a possible that the added streams will stay until I remove them? : P


Reply to this

-

 Re: Problem stream!

 
 by halcyon85 on: Oct 16 2009
 
Score 50%

It should already save, them, at least it does for me. Are you using the latest version? If yes, the streams should be saved in ~/.config/simplestream/simplestream.conf. Can you post this file once you've added a stream, and once after a reboot so we can check what's going on?


Reply to this

-

 Re: Re: Problem stream!

 
 by biosftw on: Oct 16 2009
 
Score 50%

well there is no such file
i created one by myself but simplestream wont write anything into it : P


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Problem stream!

 
 by halcyon85 on: Oct 16 2009
 
Score 50%

hm, that is weird, can you run the plasmoid with "plasmoidviewer SimpleStream"? Can you see if it throws any error messages when it attempts to write the config file (should happen when you click ok in the config dialog). You could also try to copy this text from my simplestream.conf into yours:

[streams]
list=SWR Cont ra, SWR Das Ding, Triple J, BBC World Service (VPR LQ), Secret Agent (Soma FM)
current=0
Triple%20J\url=http://202.6.74.107:8060/triplej.mp3
SWR%20Cont%20ra\url=http://edge.live.mp3.mdn.newmedia.nacamar.net:80/swrcontralive/livestream.mp3
SWR%20Das%20Ding\url=http://edge.live.mp3.mdn.newmedia.nacamar.net:80/swrdasdinglive/livestream.mp3
BBC%20World%20Service%20%28VPR%20LQ%29\url=http://vprbbc.streamguys.net:80/vprbbc24.mp3
Secret%20Agent%20%28Soma%20FM%29\url="http://streamer-mtc-aa02.somafm.com:80/stream/1021 "

If you do this, does it load the streams specified? Also, can you post the name you are giving your stream and the url so i can see if it borks things up here for me? could be some weird characters messing up the file write or something.


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Problem stream!

 
 by halcyon85 on: Oct 16 2009
 
Score 50%

hm, that is weird, can you run the plasmoid with "plasmoidviewer SimpleStream"? Can you see if it throws any error messages when it attempts to write the config file (should happen when you click ok in the config dialog). You could also try to copy this text from my simplestream.conf into yours:

[streams]
list=SWR Cont ra, SWR Das Ding, Triple J, BBC World Service (VPR LQ), Secret Agent (Soma FM)
current=0
Triple%20J\url=http://202.6.74.107:8060/triplej.mp3
SWR%20Cont%20ra\url=http://edge.live.mp3.mdn.newmedia.nacamar.net:80/swrcontralive/livestream.mp3
SWR%20Das%20Ding\url=http://edge.live.mp3.mdn.newmedia.nacamar.net:80/swrdasdinglive/livestream.mp3
BBC%20World%20Service%20%28VPR%20LQ%29\url=http://vprbbc.streamguys.net:80/vprbbc24.mp3
Secret%20Agent%20%28Soma%20FM%29\url="http://streamer-mtc-aa02.somafm.com:80/stream/1021 "

If you do this, does it load the streams specified? Also, can you post the name you are giving your stream and the url so i can see if it borks things up here for me? could be some weird characters messing up the file write or something.


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: Problem stream!

 
 by biosftw on: Oct 16 2009
 
Score 50%

thank you thats working ... but still i would like to understand the problem... it seems that the plasmoid doesnt have access to this area oru what do you guys think


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: Re: Problem stream!

 
 by halcyon85 on: Oct 16 2009
 
Score 50%

The config files are stored in a standard location for such things, the location is chosen automatically by QSettings, so it should choose a writable location. I think your problem probably was with QSettings not knowing the path to your config files, maybe something wrong with the global path configuration? Butr then it should just save and load from a different path, and not refuse to do so alltogether. Does it only work with the streams from my config or can you add and remove new ones yourself?


Reply to this

-

 cant start playing

 
 by aRise on: Nov 9 2009
 
Score 50%

not working :(

$ plasmoidviewer SimpleStream
findServiceByDesktopPath: not found
phonon-xine does not support splitting of audio or video streams into multiple outputs. The sink node is already connected to AudioOutput(0x24ec1f0)
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).

can anybody help?


Reply to this

-

 Re: cant start playing

 
 by halcyon85 on: Nov 9 2009
 
Score 50%

The problem you are having seems to be caused by the xine-backend not supporting a feature needed for volume control. You could try using another backend or using the modified version without the volume control I just uploaded. I hope this is of help to you, please let me know if any of this works for you.


Reply to this

-

 Re: Re: cant start playing

 
 by aRise on: Nov 10 2009
 
Score 50%

hmm...
now i cant install new plasmoid...
i was uninstall old SimpleStream and type
arise@arise:~/1/plasmoids/1$ plasmapkg --install SimpleStream.zip
Ошибка установки пакета /home/arise/1/plasmoids/1/SimpleStream.zip
(error packet install).
also im trying install phonon-gstreamer-backend, but plasmoid wants to use xine backend.
when i trying to remove phonon-xine-backend, adept wants to delete all kde-desktop with it.


Reply to this

-

 Re: Re: Re: cant start playing

 
 by halcyon85 on: Nov 10 2009
 
Score 50%

That's weird, it installed fine for me. Perhaps i accidentally uploaded the wrong file. I'm at uni right now so i can't look into it any further until tomorrow, but did you try setting the phonon backend preference to gstreamer in the KDE systemsettings module? If you just installed gstreamer it might also be possible that you don't have the necessary codecs to play the stream. I believe there are some packages like gstreamer-plugins-bad or gstreamer-plugins-ugly for playing mp3. But I'd rather fix it to work with xine. I'll install that backend tomorrow and test it out myself, maybe I'll find out what's going on.


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: cant start playing

 
 by aRise on: Nov 11 2009
 
Score 50%

oops...
i was forget move up gstreamer in systemsettings.

now i get
$ plasmoidviewer SimpleStream
findServiceByDesktopPath: not found
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/kio_http.so
but stream actually does not playing.

PS: main cause of searching new stream player is my last dist-upgrade (was kubuntu 9.04, now 9.10). after upgrade all players i have wont play internet radios... :\ maybe plasmoid actually works fine, but new system libs have any bug?


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: Re: cant start playing

 
 by halcyon85 on: Nov 13 2009
 
Score 50%

Hm, it seems to be a very definitive worksforme. I installed xine and the modified version doesn't give me any problems. The error message of the unmodified version just gives me

phonon-xine does not support splitting of audio or video streams into multiple outputs. The sink node is already connected to AudioOutput(0x8248bc0)
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).

It works fine, just the volume control isn't available. Your error seems to be with the "findServiceByDesktopPath: not found" message. Some quick googling showed that it sometimes was a problem with some missing/broken packeges, so could be that your upgrade messet something up. Maybe the problem is indeed with missing audio filters for your phonon-backend. I havent used kubuntu in a while (Arch Linux ftw!) but i think the packages i mentioned before are thw ones you need for gstreamer, for xine it is something like libxine1-ffmpeg, I believe. You could try to apt-get --purge and then apt-get --install all your phonon stuff. And I don#t think it actually wants to delete kde, kde-desktop is a meta-package used to install all kde stuff i think. But before you remove it you should definitely make sure of that. The people over at the ubuntu forums definitely know more about that than me! Good luck and let me know if you get it to work, ok?


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: cant start playing

 
 by aRise on: Nov 14 2009
 
Score 50%

for a fun.. i was install SimpleStream to my home notebook with direct internet connection (wich have same kubuntu 9.10).
and found no problem with playing. (only one thing - i was install gstreamer0.10-plugins-good)
it looks like a problem with system proxy libraries (maybe libproxy0).

Thank you for help.
anyway... i will try run plasmoid thru proxy.



-

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: cant start playing

 
 by aRise on: Nov 16 2009
 
Score 50%

yeah!
some tambourine dancing, and plasmoid works fine :)
problem was solved by tune proxy settings.
thanks a lot for your help!



-

 Re: Re: Re: Re: Re: cant start playing

 
 by somebox on: Dec 1 2009
 
Score 50%

Я вот тут тоже обновил Кубунту с 9.04 до 9.10, и радио перестало работать. То есть, загрузка идет, затем плазмоид пишет, что началось воспроизведение, но звука нет. Тут выше говорилось, что необходимо поставить пакет python-qt4-phonon. Я ставил его в прошлой версии ОС (там все воспроизводилось без проблем) и поставил сейчас (иначе плазмоид вообще не работал), но теперь это не помогает. Ты писал тут про libproxy, а что с ним?


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: Re: Re: cant start playing

 
 by aRise on: Dec 2 2009
 
Score 50%

что пишет вывод
$ plasmoidviewer SimpleStream
и для тестирования того что все пашет пробуй в консоли проиграть. например
$mplayer http://mp3.nashe.ru/nashe-128
если поток идет но ничего не слышно - копай микшер (есть такая проблемка после обновления)
И это.. тут вроде как интернациональный сайт. лучше все же на инглише писать..



-

 cant start playing

 
 by somebox on: Dec 2 2009
 
Score 50%

Странно, а сейчас все заработало.

mplayer и до этого нормально работал. Через него и слушал. К тому же я запускаю mms-поток. Может с ним конкретно были проблемы. Не знаю. Но сейчас, вроде, все нормально.

Ах, да. В консоли получил следующее:

findServiceByDesktopPath: not found
phonon-xine does not support splitting of audio or video streams into multiple outputs. The sink node is already connected to AudioOutput(0x94403e0)
WARNING: Phonon::createPath: Cannot connect Phonon::MediaObject ( no objectName ) to Phonon::AudioOutput ( no objectName ).

Но все заработало.



-
.

 Not working

 
 by Thule on: Dec 20 2009
 
Score 50%

This plasmoid doesn't work for me. PlasmoidViewer gives me this output:

admin@linux-t35l:~/Downloads> plasmoidviewer SimpleStream
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/kde4/apps/plasma_scriptengine_python/pyappletscript.py", line 52, in init
self.module = __import__(self.plugin_name+'.main')
File "/usr/share/kde4/apps/plasma_scriptengine_python/plasma_importer.py", line 107, in load_module
exec code in mod.__dict__
File "/home/admin/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/SimpleStream/contents/code/main.py", line 21, in <module>
from PyQt4.phonon import Phonon # Use QT Phonon, see http://www.mail-archive.com/pyqt@riverbankcomputing.com/msg15603.html
ImportError: No module named phonon


Any idea how to fix it?


Reply to this

-

 Re: Not working

 
 by halcyon85 on: Dec 20 2009
 
Score 50%

It seems you don't have QTs Phonon installed. It usually comes in a package called pyqt-phonon or similar, alternatively you could edit the script and import pykde phonon (Comment the PyQT4.phonon line, uncomment the PyKDE4.phonon line), though this could give you problems with volume control( see the link in your post). I will test this stuff again with KDE SC 4.4, but until then this workaround is needed I guess,


Reply to this

-
.

 Re: Re: Not working

 
 by Thule on: Dec 21 2009
 
Score 50%

Thank you, after editing the script the widget installs.

Unfortunally it doesn't play any stream. I tried for example
http://gffstream.ic.llnwd.net/stream/gffstream_stream_wdr_einslive_a
but it appears this error:

admin@linux-t35l:~> plasmoidviewer SimpleStream
Traceback (most recent call last):
File "/home/admin/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/SimpleStream/contents/code/main.py", line 119, in playStop
self.play()
File "/home/admin/.kde4/share/apps/plasma/plasmoids/SimpleStream/contents/code/main.py", line 137, in play
Phonon.createPath(self.mediaObject, self.audioOutput)
TypeError: argument 2 of createPath() has an invalid type


Any idea?


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Not working

 
 by halcyon85 on: Dec 22 2009
 
Score 50%

Yes, that was that problem with volume control. I think this happens with the xine backend? If so you could try this modified version with no volume control for xine.

http://rapidshare.com/files/324533547/SimpleStream-0.2-x.zip.html

Not related to this problem I did have some trouble playing your stream with the mplayer-backend I use, gave me an 404 error. It worked fine in vlc though. So maybe there will also be some trouble on that end...


Reply to this

-

 Re: Re: Re: Re: Not working

 
 by halcyon85 on: Dec 22 2009
 
Score 50%

Here's another link in case that rapidshare one doesn't work... http://www.megaupload.com/?d=3695FNIY


Reply to this

-
.

 Re: Re: Re: Re: Not working

 
 by Thule on: Dec 24 2009
 
Score 50%

That Link works =)


Reply to this

-

 simplestream plays twice

 
 by Camberwell on: Apr 7 2010
 
Score 50%

when i play a stream with this simplestream and look in the pulse audio volume controler there are 2 streams playing. exactly the same thing obviously.

all i did was install new widgets, and used the kde4 interface to install it, so i havn't done anything to mess it up.

i wonder if anyone else experiences this?
is there a fix?


Reply to this

-

 Re: simplestream plays twice

 
 by halcyon85 on: Apr 8 2010
 
Score 50%

I don't use pulse, so I can't reproduce that behaviour, sorry. Generally, if there's a playback problem, you could try to see if it persists with a different phonon backend. You could also try to look at the output of the widget with 'plasmoidviewer SimpleStream' and see if there's anything weird in there.


Reply to this

-

 Re: Re: simplestream plays twice

 
 by Camberwell on: Apr 8 2010
 
Score 50%

Hello there,

well i managed to fix it..

what i did was comment out 2 lines in main.py..

def play(self):
source = self.config.getUrl()
if Phonon.MediaSource( source ).type() == -1:
KMessageBox.error(None, "Initial Configuration required.", "Stream Configuration")
self.mediaObject.setCurrentSource( Phonon.MediaSource( source ) )
# self.audioOutput = Phonon.AudioOutput(Phonon.MusicCategory)
# Phonon.createPath(self.mediaObject, self.audioOutput)
self.mediaObject.play() # async


it appears that in order for you to get your mousewheel volume to work you created 2 audio objects Phonon.audioOutput and Phonon.MediaSource
when i comment out these lines i only get 1 stream in the pulseaudio volume control, I found that the mousewheel only controled the volume of 1 of the outputs


Reply to this

-

 Could not install

 
 by aray on: Sep 13 2010
 
Score 50%

I am on KDE 4.5.1, Kubuntu 10.10 beta.

I tried to install by downloading the plasmoid but could not install. Similarly I tried to install from normal "add widget > Download ..." method. But for that too it is giving error.

Trying to install from command prompt giving the following error

"plasmapkg(10017)/libplasma Plasma::PackageStructurePrivate::createPackageMetadata: No metadata file in the package, expected it at: ""
plasmapkg(10017)/libplasma Plasma::PackageStructurePrivate::createPackageMetadata: No metadata file in the package, expected it at: ""

Looks like there has been some recent change happened in the plasma engine because many more plasmoid are not getting installed too.

Please help.


Reply to this

goto page: prev   1  2  3 

Add commentBack






-
-
How do you like Plasma 5?
 The best KDE Desktop ever.
 Definitely a nice improvement.
 Not decided yet. Haven't tried it yet.
 I do not like some of the changes.
 KDE is taking the wrong way.
 I am still sticking with KDE 3.5.
 I have no opinion, but wanted to vote anyway.

resultmore
 
 
 Who we are
Contact
More about us
Frequently Asked Questions
Register
Twitter
Blog
Explore
Apps
Jobs
Knowledge
Events
People
Updates on identi.ca
Updates on Twitter
Facebook App
Content RSS   
Events RSS   

Participate
Groups
Forum
Add App
Public API
About KDE-Apps.org
Legal Notice
Spreadshirt Shop
CafePress Shop
Advertising
Sponsor us
Report Abuse
 

Copyright 2003-2014 KDE-Apps.org Team  
All rights reserved. KDE-Apps.org is not liable for any content or goods on this site.
All contributors are responsible for the lawfulness of their uploads.
KDE and K Desktop Environment are trademarks of KDE e.V.